Друк
Категорія: Новини
Проаналізувавши ситуацію в Україні та Європі, ми вирішили відмінити проведення масових заходів у рамках Всеукраїнської акції «Відновлюємо ліси разом». Також призупиняємо реєстрацію учасників на Акцію через обмеження на проведення масових заходів. Це передбачено у відповідних урядових рішеннях щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції. 
Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький.
Він зазначив, що Уряд України вживає максимальні заходи, щоб захистити українців та якомога легше пройти цей період, додавши, що у Європі заходи з відзначення Міжнародного дня лісу 21 березня також переносяться.
«Якщо після карантинних заходів, агротехнічні терміни та погодні умови дозволятимуть – ми відновимо нашу акцію, щоб люди змогли посадити ліс. Враховуючи можливість використання посадкового матеріалу з закритою кореневою системою та при наявності вільних лісових ділянок в окремих областях, ми можемо створювати ліс і в травні-червні», - повідомив Голова Держлісагентства.
Андрій Заблоцький запевнив, що лісівники продовжують виконувати всі заплановані роботи з лісовідновлення, висаджуватимуть ліс у повному об’ємі та навіть більше. Але, на жаль, наразі без залучення громадськості.
«Вже на сьогодні в рамках лісокультурної кампанії відновлено майже 9 тис. га лісів. А це означає, що висаджено близько 50 мільйонів сіянців та саджанців дерев», - наголосив він.
 
Довідково.
Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.
Відповідно до постанови КМУ від 11.03.2020 № 211 з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 Уряд постановив, зокрема, установити з 12 березня до 3 квітня 2020 р. на усій території України карантин, заборонивши:
- відвідування закладів освіти її здобувачами;
- проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).
Окрім того, за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручено максимально обмежити проведення культурних, політичних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян, виключити планування таких заходів, до стабілізації ситуації.
У зв’язку з обмежувальними заходами, ухвалено рішення про відміну проведення масових заходів у рамках Всеукраїнської акції «Відновлюємо ліси разом».
Запланована висадка 5 млн дерев протягом 21 березня, у Міжнародний день лісів, та тижневий Марафон висадки лісів (з 21 до 29 березня) передбачали залучення широких верств населення до цих заходів. В областях реєструються тисячі бажаючих. Загалом планувалося, що в акції візьмуть участь більше 40 тисяч осіб. Щоб не наражати громадян України на небезпеку було ухвалено рішення про призупинення проведення акції.
Реєстрація для участі в акції також призупинена.
Про можливість проведення акції після карантинних заходів буде повідомлено додатково. Слідкуйте за нашими новинами. 
Офіційний сайт: dklg.kmu.gov.ua 
Сторінка Держлісагентства у Facebook: www.facebook.com/forestUKR/
Сторінка Голови Держлісагентства Андрія Заблоцького у Facebook: www.facebook.com/andrew.zablotsky.9