Друк
Категорія: Новини

Через складну ситуацію на ринку деревини державні лісогосподарські підприємства області в цьому році помітно зменшили обсяги реалізації продукції.  Відтак зменшилися і обсяги заготівлі лісу.

 

Загалом  підвідомчі підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства до бюджетів різних рівнів за січень-березень цього року сплатили майже 188 мільйонів гривень податків, зборів та інших платежів. Про це повідомив начальник управління Віктор Сахнюк.

 

До зведеного бюджету надійшло більше 156 мільйонів гривень,  Державний бюджет з цієї суми отримав майже 96 мільйонів гривень. 

 

За 3 місяці цього року лісівники сплатили 32 мільйони гривень єдиного соціального внеску та 2,3 мільйона гривень  військового збору. Податок на  землі  становить 2 млн. грн.

Державні лісогосподарські підприємства області забезпечують роботою 5873 особу. Їх середня заробітна плата складає 8526 гривні.

На ведення лісового господарства у І кварталі 2020 року лісгоспи витратили 146,3 млн. грн., з них 144,7 млн. грн. - власні кошти підприємств. Бюджетне фінансування надавалось лише Поліському природному заповіднику у сумі 1,6 млн. грн.

За цей же період лісівники області висадили 3804 гектарів лісу