ukendepl

Філія "Баранівське лісомисливське господарство" ДП "ЛІСИ УКРАЇНИ"

Про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк на Овруччині в ході зустрічі з міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Романом Абрамовським, головою Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олегом Бондаренком,  головою Комітету з питань правоохоронної діяльності Денисом Монастирським та головою Житомирської ОДА Віталієм Бунечком, котрі з робочим візитом відвідали  держлісгоспи Житомирщини, аби побачити, як лісівники долають наслідки весняних лісових пожеж.
Зокрема, в Овруцькому спецлісгоспі столичні гості мали можливість оглянути ділянки, постраждалі від вогню, на котрих лісівники нині проводять прибирання пошкоджених дерев.
«Станом на 1 липня в насадженнях, які пошкоджені лісовими пожежами, відведено в рубання  і  протаксовано дерева на площі майже 3 тисячі гектарів, - повідомив Віктор Сахнюк. -  Нині в таких насадженнях працює 156 лісозаготівельних бригад з усіх підприємств управління. Мусимо якнайшвидше розчистити постраждалі ділянки, з тим щоб в найкоротші терміни провести лісовідновлення».

А там, де це можливо, лісівники вже проводять лісовідновлення. Це насамперед ділянки лісових культур минулих років, котрі вогонь пошкодив, або знищив.

«На площі  32 гектари ми вже висадили новий ліс, - додав Віктор Сахнюк, -  на 87 гектарах  - провели доповнення та виправлення. Садіння проводимо сіянцями із закритою кореневою системою – такий садивний матеріал має гарну приживлюваність навіть влітку. В цьому контексті, в управлінні триває робота над проектом з будівництва заводу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою, що є необхідним в умовах зміни клімату, підвищення температур та відновлення великих площ, пройдених пожежами. А вже цієї весни ми суттєво збільшили площі посівів лісового насіння, побудувавши нові теплиці та розсадники, з тим, аби мати достатньо саджанців.»

На одній із таких ділянок Ситовецького лісництва Овруцького спецлісгоспу, котрий найбільше постраждав від пожеж, учасники зустрічі мали можливість долучитися до садіння, котре в цей час проводили працівники підприємства.

«Робота ця нелегка, але дуже приємна,» - зазначив по завершенню Роман Абрамовський.