Друк
Категорія: Новини

             22 кілограми лісового насіння висіяли цієї весни в теплицях Явненського лісництва державного підприємства «Баранівське лісомисливське господарство». Тепер в 3 теплицях загальною площею 0,1 га набираються сил 370 тисяч штук сіянців сосни.

«Якість сінців відверто радує, -  приглядається до майбутнього садивного матеріалу лісничий Іван Корольчук. – Щороку в лісництві ми створюємо 30-70 гектарів лісових культур, відтак про те, чим садити – дбаємо круглий рік.»

Стільки ж садивного матеріалу планують отримати на осінь і в Баранівському лісництві цього підприємства. Тут з весни розпочали реконструкцію старих теплиць та будівництво нових. Однак весняні пожежі внесли свої корективи у цей процес – довелося збільшувати плоші посівів лісового насіння, і баранівські лісівники терміново побудували короби. Тепер там підростають сіянці сосни, котрими наступної весни заліснюватимуть як лісові ділянки Баранівського держлісгоспу, так і  площі, постраждалі від пожеж на півночі нашої області.

             Нагадаємо, що для заліснення лісових площ, котрі постраждали цієї весни від пожеж,    в усіх лісогосподарських підприємств  Житомирського обласного управління лісового та мисливського господартсва проведено додаткове висівання лісового насіння основних лісоутворюючих порід, аби забезпечити вирощування садивного матеріалу в тих обсягах, які необхідні для залісення  пошкоджених вогнем ділянок.

  • img-3305-eb
  • img-3309-42
  • img-3316-85
  • img-3745-7f

Simple Image Gallery Extended