Друк
Категорія: Новини
Державне агентство лісових ресурсів України запускає проект «Автоматизована система «Пожежі».
Іншими словами, створюється єдина електронна база даних про лісові пожежі, де  їх перебіг можна буде відстежувати в режимі реального часу, а процеси внесення інформації про виникнення, перебіг та ліквідацію пожеж будуть повністю автоматизовані.
Відтак вищеназвана система дозволить оптимізувати занесення і передачу інформації про лісові пожежі та  ведення обліку лісових пожеж з їх візуалізацією на мапі.
А всі бажаючі зможуть отримати оперативну інформацію про поточний стан, динаміку та тривалість пожеж.
Кожний пересічний громадянин може зайти за посиланням fire.ukrforest.com або www.ukrforest.com та вибрати піктограму  «Проект «Пожежі».
Крім того, система «Пожежі» має функціональні сторінки «Реєстр пожеж», «Температурні аномалії» та «Карта».
«Реєстр пожеж» - це  сторінка з переліком виявлених лісових пожеж, занесених  до реєстру лісокористувачами.
В розділі «Температурні аномалії» можна буде ознайомитися з інформацією про місця аномального підвищення температури за супутниковими даними (ймовірне виникнення лісової пожежі) на території лісового фонду.
Зайшовши на сторінку «Карта», отримуємо доступ до всіх даних інтерактивної карти, де відображаються наявні картографічні матеріали лісокористувачів, пожежі, зафіксовані супутником, пожежі, внесені в ручному режимі, класи пожежної небезпеки земельних ділянок лісового фонду  тощо.
Функціональні можливості АС «Пожежі» в поєднанні з використанням даних інтерактивної карти, дають можливість виявляти потенційно небезпечні ділянки лісового фонду (виникнення загорянь) на основі аналізу та прогнозування шляхом врахування низки факторів: класів пожежної небезпеки, способу очищення лісосік, близькості рекреаційних пунктів та місць відвідування лісів населенням, доріг, розташування протипожежних об’єктів та засобів гасіння лісових пожеж на території постійних лісокористувачів тощо.