Друк
Категорія: Новини
Минулими вихідними на Житомирщині розпочався сезон полювання на пернату дичину. Тисячі любителів цієї справи вирушили в угіддя на перше в цьому сезоні полювання.
Відтак майже півтори сотні осіб лісової охорони державних лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства протягом вихідних  проводили рейдові патрулювання з охорони мисливських угідь від порушників правил полювання.   .
За два дні рейдовики перевірили близько тисячі мисливців. Варто відзначити, що переважна більшість тих, хто перебував на полюванні, виявлялися законослухняними громадянами. Хоча не обійшлося і без прикрих випадків.
На території області лісова охорона виявила 21 порушника, на яких складено відповідні протоколи про адміністративні правопорушення та накладено більше 4 000 тис. грн. штрафів. Довелося вилучити й одну одиницю зброї.
Серед найпоширеніших порушень - відсутність у мисливця контрольної картки обліку добутої дичини  та порушень полювання на мисливський сезон 2021/2022 років. Були й такі, що вирушили на полювання з собакою, та не мали з собою на нього паспорта. 

Simple Image Gallery Extended