Друк
Категорія: Новини

У рамках програми Президента України «Зелена країна» (висадження 1 мільярду дерев за 3 роки і збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років) Держлісагентство вже зробило відповідні кроки:

Де саме Держлісагентство буде висаджувати ліс?

«Найбільша увага - півдню країни, який, внаслідок зміни клімату, з часом може перетворитись на пустелю. За три роки ми створимо у південних областях потужний зелений щит, який відновить історичну еко-систему та зупинить просування степів на північ країни», - сказав Голова Держлісагентства Юрій Болоховець.

За словами Голови, в Одеській та Херсонській областях буде висаджено близько 90 та 85 мільйонів дерев. У Запорізькій, Миколаївській, Дніпропетровській – 43 млн, 57 та 45 мільйонів.

«Масштабну висадку дерев проведемо у Житомирській області. В минулі роки лісові пожежі знищили тут тисячі гектарів лісу. Лише на згарищах Житомирщини висадимо приблизно 18 млн дерев. У цілому за три роки – 117 млн дерев», - повідомив Юрій Болоховець.

На сході особлива увага – лісам Луганщині. Регіон втратив значну частину лісового фонду внаслідок потужних пожеж. На згарищах лісівники висадять близько 91 млн дерев. За три роки сумарно на Луганщині з’явиться 182 млн нових дерев!

У Карпатах за три роки буде висаджено 47 млн дерев. Відтворення лісів регіону значно пришвидшиться і внаслідок відмови від суцільних рубок.

«Наша «дорожня карта» узгоджена з регіональними і місцевими керівниками агентства. У кожного є завдання по висадці – кожен знає, скільки повинен висадити у наступному році, через рік. Для кожного керівника лісового господарства області покрокове виконання завдання Президента – це особистий KPI», - підсумував Голова Юрій Болоховець.

У найближчий час будуть проведені обговорення «дорожньої карти» з представниками регіонів – главами ОДА, місцевими депутатами.