Друк
Категорія: Новини

Віктор Сахнюк: перший мільйон дерев цієї осені вже посадили в держлісгоспах Житомирщини

«Усі державні лісогосподарські підприємствах області активно включилися в акцію «Створюємо ліси разом» в рамках програми Президента «Зелена країна», - повідомив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства.

На Овруччині у рамках акції «Створюємо ліси разом» висадили ліс на честь загиблого земляка героя АТО двадцятип’ятирічного Сергія Пешка.

До заходу долучилися учні шкільних лісництв Овруцької гімназії імені Андрія Малишка та Першотравневої школи, ветерани і волонтери російсько-української війни, представники місцевих ЗМІ та мати Сергія Пешка, Тетяна Михайлівна.

Майже 10 тисяч сіянців сосни звичайної, берези повислої та дуба звичайного в Радчанському лісництві Народицького спецлісгоспу разом з лісівниками висадили військовослужбовці прикордонної служби «Овруч», представники Державної екологічної інспекції Поліського округу, Громадської організації «Відродження та захист Полісся», голова Народицької ОТГ та інші представники громади

До працівників Макарівського лісництва державного підприємства «Зарічанський лісгосп» активно долучились учні 10 класу Городоцького ліцею. В рамках акції «Створюємо ліси разом» в лісовому масиві лісництва, лісівники зі школярами висадили понад 4 000 саджанців сосни та дуба.

Лісівники Баранівського держлісгоспу запросили до садіння дерев вихованців та педагогів Довбиської спеціальної школи-інтернату.

Примітно, що діти вперше пробували себе у справі відновлення лісів, тому вражень в той день не бракувало.

В Івницькому лісництві Коростишівського держлісгоспу уся лісова охорона запросила на садіння своїх дружин. Адже посадити дерево разом з коханою, - вважають там, - обовязок кожного лісівника.

«Загалом впродовж осені державні лісогосподарські підприємства Житомирщини висадять близько 20 мільйонів дерев,» - ділиться планами Віктор Сахнюк.

#Житомирське_обласне_управління_лісового_та_мисливського_господарства

#ліс #Ліси_Житомирщини #Лісівники_Житомирщини

#Зелена_країна

#Створюємо_ліси_разом

 

Simple Image Gallery Extended