Друк
Категорія: Новини
Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці. В цьому році він проходить під девізом: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я»
У МОП підкреслили, що наявність надійної системи охорони праці, що включає конструктивну участь урядів, роботодавців, працівників, суб’єктів охорони здоров’я та всіх відповідних сторін на національному рівні та рівні підприємств, має вирішальне значення для захисту умов праці та забезпечення безпеки і здоров’я працівників.
До Всесвітнього дня охорони праці-2022: Діймо разом заради миру і безпеки в Україні журнал «Охорона праці» спільно з Європейським співтовариством охорони праці проводить круглий стіл «Захист та адаптація працівників в екстремальних умовах».
В державних лісогосподарських підприємствах Житомирського ОУЛМГ питанням охорони праці приділяється належна увага, максимум зусиль докладається, аби на робочому місці працівники почувалися захищено та комфортно,  а керівництво  активно співпрацює з відповідними фахівцями  для пошуку ефективних рішень в питаннях усунення ризиків та небезпек на робочому місці.
Довідково: загальні витрати на охорону праці в 2021 році в державних лісогосподарських підприємствах Житомирського ОУЛМГ склали майже 30  мільйонів гривень, що становить – 4,3% від фонду заробітної плати за попередній рік. На проведення навчання працівників і перевірки знань з охорони праці лісгоспи спрямували майже 2 мільйони гривень, на забезпечення працівників спеціальним одягом, взуттям та засобами індивідуального захисту -  понад 6 мільйонів гривень.
Відповідними службами з охорони праці проведено 729 обстежень з дотримання вимог нормативних актів та 240 засідань оперативного адміністративно-громадського контролю.