Друк
Категорія: Новини
«Ми живемо і працюємо в стані війни, відтак аби перемогти ворога, повинні не просто добросовісно виконувати свої обовязки і таким чином робити внесок в перемогу, мусимо  усі свої  зусилля подвоїти, а то й потроїти,» - з такими словами звернувся начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк до керівників та головних спеціалістів державних лісогосподарських підприємств в ході виробничої наради.
Учасники заходу детально проаналізували стан ведення лісового господарства, охорони та захисту лісів, а також, як виконуються виробничо-господарські та фінансово-економічні показники за січень-квітень 2022 року та обговорили інші нагальні питання.
«2022 рік оголошено роком лісових культур, - наголосив присутнім Віктор Сахнюк. – Отож максимально увагу зосереджуємо на лісонасіннєвому та лісокультурному виробництві. Системні зміни мають відбутися скрізь -  від заготівлі насіння до догляду за культурами, з використанням сучасних технологій, враховуючи кліматичні умови».
Варто зазначити, що попри складні умови, впродовж весни державні лісогосподарські підприємства виконали завдання з відтворення лісів на 104%  та посадили 21,8 млн. шт. дерев. На ділянках, постраждалих від пожеж 2020 року створено 549 га лісових культур.
Разом з тим, учасники наради зауважили,  що частина об’єктів постійної лісонасіннєвої бази за віком вже не в повній мірі виконують своє призначення, відтак потребують заміни або створення нових.
Немало уваги приділили лісівники і обговоренню питання захисту лісів від пожеж.  Впродовж останніх двох років лісгоспи суттєво модернізували усю протипожежну системи в області. Однак, на сьогодні, понад половина пожежних автомобілів мають значний термін експлуатації, отож потребують оновлення.
Системно ведеться робота з охорони лісів – з початку року працівники державної лісової охорони складено 80 протоколів  про адміністративні правопорушення – це незаконні рубання, порушення мисливського законодавства, засмічення тощо. Проте послаблювати увагу тут ніяк не можна.
Учасники наради обговорили і виконання економічно-фінансових показників. Зазначено, що до бюджету в цьому році сплачено 300 млн 698 тис грн податків, зборів та обов’язкових платежів.
На ведення лісового господарства державні підприємства спрямували 480 млн. грн.
«Зараз в країні військовий стан, - загострив увагу керівників начальник управління, - тому відповідно до доручення колегії Держлісагенстства, в кожному лісгоспі необхідно в найкоротший термін створити резерви з метою забезпечення можливих потреб в деревині Збройних Сил України.»

Simple Image Gallery Extended