Друк
Категорія: Новини

В зв’язку з ранньою весною, цього року посадка лісу почалась на кілька тижнів раніше. І лісівники, не гаячи дорогоцінного часу, взялися за відновлення лісу на зрубах  та створення нових насаджень, тим самим збільшуючи площу зайнятої лісом території.

Створення лісових культур весною 2017 року плануємо на площі 350 га під посадку лісових культур і 120 га під природнє поновлення.  Станом на 21.03.17 року  посаджено  188 га лісових культур, доповнення виконали на площі 101 га.

Площа заліснення  збільшилася  в  зв’язку  з  масовим  всиханням  хвойних  насаджень.

На площі 6 га плануємо створити  плантації новорічних ялинок.

Одним з основних завдань лісової галузі є забезпечення розширеного відтворення лісів. Тобто створення нових лісових насаджень в обсягах, що перевищують їх вирубування.

Однією  з  умов  створення  стійких  продуктивних  і довговічних насаджень є організація місцевої насіннєвої бази.

Вже в  2017 році заготовлено і перероблено насіння сосни звичайної в кількості 137 кг, при плані 85 кг (заготовлено шишок сосни звичайної 13730 кг), заготовлено і перероблено насіння ялини в кількості 12 кг, при плані 10 кг (заготовлено шишок ялини 600 кг).

      Все далі більшої популярності набирає вирощування декоративних видів чагарників та дерев для озеленення шляхом черенкування. Для перспективи розвитку підприємства у Баранівському лісництві побудовано теплицю під склом, де проводиться зелене черенкування. В 2017 році (так як і в минулому році) плануємо виростити укорінених живців декоративних порід в кількості 4 тис. шт.. Вирощуємо і маємо можливість  для реалізації такі породи як:  ялівець козацький, ялівець китайський, туя західна різних форм, кипарисовик різних форм, тис ягідний, ялина, спірея. Закладено маточні плантації для живцювання та  шкілки декоративного садивного матеріалу. Шукаються і застосовуються все нові шляхи вирощування  лісових культур та посадкового матеріалу за новими перспективними технологіями.